film 16mmOok dit jaar organiseert het Historisch Genootschap Oud Soetermeer weer een filmavond, met bijzondere historische films. De Filmwerkgroep HGOS heeft voor deze avond op 20 maart een drietal films uitgezocht, die het bekijken meer dan waard zijn.

Als eerste wordt vertoond ‘De Zwarte Bladzijde’, een film over de moord in 1787 door de Oranjegezinde inwoners van Zoetermeer op de Remonstrantse dominee Pieter van den Bosch, gemaakt door Greg & Baud Productions. Hierin speelden een aantal Zoetermeerders mee of ze figureerden daarin.

Daarna de film ‘De Grote Vermenigvuldiging’, gemaakt in 1973 door Piet Ruivenkamp, waarin hij de explosieve groei van Zoetermeer in de tijd in beeld brengt. De avond wordt besloten met de film ‘400 jaar Meerpolder’. Een film over de droogmaking van het Zoetermeerse meer in 1616. De nederzetting, die zich bevond aan de rand van dit meer, waar men leefde van de visvangst, is in de loop der jaren uitgegroeid tot het huidige Zoetermeer.

Locatie: ‘Het Centrum’, Frans Halsstraat 1, Zoetermeer. Aanvang 20.00 uur. Reserveren is, gelet op de maximale capaciteit van de zaal, noodzakelijk. U kunt zich aan melden bij mevrouw F. Brandhorst, telefoon 079-3517047 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

De toegangsprijs bedraagt € 5,00 voor niet leden en € 3,00 voor leden HGOS.

Op Youtube is een samenvatting te vinden van de film 400 jaar Meerpolder:

-advertenties-

-goede doel-