sleuteloverdracht BaZtilleWethouder Robin Paalvast van Cultuur heeft met een symbolische sleuteloverhandiging het gebouw van de BaZtille overgedragen aan de Stichting Ateliers Zoetermeer (SAZ). De BaZtille gaat verzelfstandigd verder als ateliercomplex en broedplaats van onafhankelijke kunstenaars.

De kunstenaars van de BaZtille maakten al gebruik van het voormalige HEMA-magazijn aan de Rokkeveenseweg sinds de gemeente het terrein aan de Rokkeveenseweg in 2001 had aangekocht. Lange tijd was de verwachting dat op deze locatie de ontsluitingsweg voor het vrachtverkeer van Nutricia zou komen. Vorig jaar is voor een andere indeling gekozen en kon het gebouw blijven. Om die reden heeft de gemeente het pand nu overgedragen aan Ateliers BaZtille. De gemeente behoudt de grond en geeft deze in erfpacht uit aan de stichting.

Ateliers BaZtille is een kunstenaarscollectief dat zich ten doel stelt kunstenaars te faciliteren met werkruimten en de mogelijkheid biedt om hun werk te exposeren. Het pand aan de Rokkeveenseweg beschikt over 15 ateliers, een expositieruimte, een grafisch atelier, een donkere kamer en een Groene Wandstudio.

-advertenties-

-goede doel-