perron1Perron 28, het rijtjeshuis aan de Maasstroom 28, waar al veel mensen langskomen voor leuke activiteiten bestaat 10 jaar. Tijd voor een feestje, maar ook tijd voor veranderingen, Perron 28 wordt namelijk Perron 1, aan de Schiebroekstraat 1.

“We gaan met bijna al onze activiteiten naar Middin aan de Schiebroekstraat 1 en daarom wordt 28 nu 1”, vertelt Wilma van Hengel. Wilma stopt met het werken voor Perron 28. Zij gaat weer terug naar Rotterdam, ‘werken in het Oude Noorden met prachtige mensen die zo weinig kansen hebben gekregen in hun leven’, zoals ze zelf zegt.

Jacqueline Gravesteijn is de nieuwe missionaire opbouwwerker van Perron 1. Voor velen geen onbekende, want ze heeft jaren bij Open Ichtus gewerkt en liep ook al stage bij Perron 28.  “Al onze activiteiten gaan mee en het is voor de bewoners aan die kant van de wijk nu gemakkelijker om bij ons te komen”, aldus Jacqueline Gravesteijn. Alleen de senioren kunnen op dinsdag ook terecht bij het WZH aan de Florence Nightingalelaan 92.


Het weekend van 23/24 maart is het echte 10 jarig bestaan. Dat wordt eerst gevierd met alle buren op vrijdag en de op zaterdag met wijkbewoners van 15.00-17.00 uur. Het wordt een gezellig feest, in de tuin van Perron 28 en natuurlijk binnen. Een hapje en een drankje, een knutsel, schminken, een lach en een traan. Er rijdt een Perronexpres tussen alle locaties, dus iedereen kan vast een kijkje nemen bij de andere locaties.

-advertenties-

-goede doel-