sint portretDe NOS laat weten dat er geen gemeente gevonden kan worden om de intocht van Sinterklaas te organiseren. Voor het eerst heeft geen enkele gemeente zich gemeld. De NTR doet nu een dringende beroep op de burgemeesters om hun gemeente kandidaat te stellen voor de intocht.

Volgens de NTR gaat de tijd dringen, want de ontvangst van de sint vraagt veel voorbereiding. Al 66 jaar komt de Goedheiligman aan in één van de Nederlandse steden in een televisie uitzending. Dit jaar moet de stoomboot op 17 november aan moeten komen. De vraag is waar dat moet gaan gebeuren. Omdat zich geen gemeentes hebben gemeld, doet de NTR een beroep op Het Nederlands Genootschap voor Burgemeesters om vooral mee te denken. Op 7 maart werd er een brief verzonden met een verzoek om hulp. Nadat de voorzitter van Het Genootschap de brief voor had gelezen aan zijn collega burgemeesters, zijn er enkele gemeentes die met de NTR willen praten.

De NTR hoopt op een goede afloop. Of het gebrek aan enthousiasme te maken heeft met de incidenten van vorig jaar, waarbij demonstranten tegen zwarte Piet werden tegengehouden, is niet duidelijk. 

De eerste intocht werd gehouden op 22 november 1952 in Amsterdam. Dit werd een jaarlijks terugkerend fenomeen. In 1960 werd het voor één keer in Rotterdam gehouden, daarna tot 1963 weer in de hoofdstad. Vanaf 1964 is elk jaar een andere gemeente waar de Sint, Pieten en pakjes aankomen. In 2017 viel de eer aan Dokkum.

Meer weten over de Intocht

 

-advertenties-

-goede doel-