sint dorpWat vind jij? Moet Zoetermeer zich melden voor de intocht van Sinterklaas? De NTR – de Nederlandse Publieke Omroep - deed vorige week een dringend beroep op de burgemeesters in ons land om hun gemeente kandidaat te stellen voor de intocht. Inmiddels heeft een aantal gemeenten zich gemeld. Onze lezers zijn massaal voor een nationale intocht in Zoetermeer.

Op de lezersvraag die wij zaterdag op Facebook stelden, werd zeer goed gereageerd. Er keken 15178 mensen naar de vraag, terwijl maar liefst 440 lezers reageerden. De belangstelling voor Sinterklaas in de stad blijkt via Facebook nog groter dan die voor het nieuwe zwembad. Wat iedereen er ook van mag vinden – van onze burgemeester is de Sint van harte welkom -  de kans op een nationale intocht van Sinterklaas in Zoetermeer is vrijwel nihil: de aanwezigheid van een haven is van doorslaggevend belang voor de NTR. Twee lezers zoomden hier ook op in. Niels vraagt zich af hoe de Sint hier aan moet komen en denkt gelijk creatief mee. “Hoe dan? Komt –ie dan met de RandstadRail? Of vaart hij 20 meter op de Dobbe? Of leggen we voor miljarden nog even het Zoetermeer-Rijnkanaal aan?” Emiel vraagt zich af wat er mis is met de Zoetermeerse Sinterklaas. “Want die mag dan niet meedoen.”

Wij hebben de Zoetermeerse Sinterklaasvereniging ook om een reactie gevraagd. Die bleef tot dusver uit.

Bijna alle lezers zijn enthousiast voor een nationale intocht. “Sweet Lake City is the place for Sinterklaas party,” schrijft Sherry. Piet vindt dat we er niet eens over hoeven nadenken: “Natuurlijk gewoon doen. Dit feest moet blijven in al zijn schoonheid.” Opvallend is dat flink wat lezers Sint met zijn zwarte Pieten willen zien. Hanneke verwoordt: “Zeker weten, en zoals het hoort, zonder gezeik.”

Paul vindt zo’n intocht heel erg leuk. Hij wil hem ‘compleet met Zwarte Pieten.’ Rita wil ook de Sint met zijn zwarte pieten. “Sint in Zoetermeer is een kinderfeest”

De volgende lezersvraag, die zaterdag op Facebook komt, gaat over vuurwerk.

Tekst Christa van der Hoff

-advertenties-

-goede doel-