TEDxZoetermeer letters 1TEDx is een evenement dat heel erg bekend werd in Amerika en nu langzamerhand de wereld over gaat. In alle wereldsteden is wel een TEDx te vinden van Sydney tot Berlijn en straks wordt ook in Zoetermeer, op 12 april, de eerste TEDx georganiseerd.

 Voor wie zich graag laat inspireren door de intellectuele van deze wereld zullen de inmiddels populaire TED Talks niks nieuws zijn. TED dat staat voor Technology, Entertainment & Design heeft als doel kennis en ideeën op een toegankelijke wijze te delen met de wereld. De x staat voor alle evenementen die buiten Amerika worden gehouden. Organisatoren die een TEDx willen houden moeten rekening houden met veel regels en eerst een licentie halen. Alle TEDx events zijn volledig non-profit en worden georganiseerd door een team van vrijwilligers.

Eerste TEDx in Zoetermeer

Het eerste Zoetermeerse TEDx event zal op donderdag 12 april 2018 plaatsvinden bij 1892 Eten & Drinken in de Dorpsstraat van Zoetermeer. Het thema zal zijn "new insights", en onder meer Wang Jia, uit Beijing maar nu wonend in Nederland, zal een van de sprekers zijn. De tickets zijn online verkrijgbaar voor € 37,50 per stuk waarbij je kan rekenen op 7 á 8 zeer interessante en inspirerende sprekers, (finger) foods en kort entertainment van muziek en dans. Het evenement start om 16.00 uur en zal duren tot 22.00 uur.

 

Hoger opgeleiden

Je moet wel over een voldoende taalniveau Engels beschikken om de sprekers goed te kunnen volgen, alle ‘Talk’s’ zullen in het Engels worden gehouden. De organisatoren van TEDx mikken dan ook op hoger opgeleiden als publiek. De kaartverkoop verloopt vooralsnog voorspoedig, van de 100 beschikbare kaarten is de helft verkocht.

 

Ambitie is groot

De ambitie binnen het team van TEDx Zoetemeer is groot. Terwijl het eerste event nog moet plaatsvinden wordt er achter de schermen al hard gewerkt aan een extra groot evenement: TEDx Zoetermeer 2019. Ook wordt er gekeken naar een TEDx women's event. Het doel is niets minder dan een event met duizenden deelnemers in de Dutch Innovation Factory of misschien wel het stadstheater.

Om de ambitie van dit non-profit event te steunen is TEDx Zoetermeer hard opzoek naar (hoofd)sponsors die hun bedrijf willen verbinden aan dit initiatief. Voor meer informatie over dit partnership kan je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TEDx Zoetermeer - Do 12 april 2018 - 16.00 t/m 22.00 uur
Locatie: 1892 Eten & Drinken, Dorpsstraat 74-A, Zoetermeer, 079-8893744

-advertenties-

-goede doel-