schietpartij ohZondagmiddag werd op de Loirestroom in Oosterheem een slachtoffer overvallen onder bedreiging van een wapen. De politie hield even later op het Oosterheemplein een verdachte aan en loste daarbij een waarschuwingsschot.

De beroving werd rond twee uur gepleegd door vermoedelijk drie daders op het Zanzibarplein. Een 14-jarige jongen uit Zoetermeer werd daar onder bedreiging van een wapen beroofd van zijn jas. Ter hoogte van het Zanzibarplein zag een van de agenten een persoon rennen die voldeed aan het signalement dat het slachtoffer had beschreven. De agent gaf de verdachte instructie om te blijven staan, maar aan deze instructie werd geen gehoor gegeven en de verdachte rende verder. Hierop loste de agent een waarschuwingsschot. De verdachte, een 15-jarige Zoetermeerder, kon verderop op het Oosterheemplein worden aangehouden. 

De garage bij het winkelcentrum in Oosterheem is door de politie met lint afgezet. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden. Op en rond winkelcentrum Oosterheem werden meerdere plaatsen afgezet met lint voor het sporenonderzoek van de politie.

Er is nog geen signalement vrij gegeven van de verdachten.

 

Tips? Bel de politie!

Bent u getuige geweest van dit voorval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

-advertenties-

-goede doel-