cobra schietenClub Cobra in het Stadshart is wederom beschoten. Bewoners hoorden een serie knallen en belden meteen de politie. Het zou gaan om een beschieting met een automatisch vuurwapen. Weer heeft de burgemeester spoedoverleg met de politie. De club had na het vorige incident grote veiligheidsmaatregelen genomen.

Nadat er op 28 december werd geschoten op de deur van de club aan de Amsterdamstraat, moest de zaak op last van de burgemeester direct sluiten. Tijdens de twee weken sluiting kwam de club met een nieuw beveiligingsplan. Zo kwam er voor de deur een grote witte bus te staan met de tekst 24/7 security en kwamen er dranghekken rond de deur. De overige maatregelen waren van de buitenkant niet te zien.

Na twee weken mocht de club weer open. (Zie club-cobra-mag-weer-open). In de nacht van 19 op 20 februari ging het toch weer mis. Er werd geschoten met een automatisch vuurwapen. Hierbij vielen geen slachtoffers. De club is iets langer dan een maand open en sluiting hangt wederom de club boven het hoofd. Eerder bij ander clubs heeft Burgemeester Aptroot na elk incident zwaardere sancties opgelegd. Of dit nu ook zo zal zijn kon de burgemeester nog niet zeggen.

De politie heeft een groot gebied ronde de club afgezet, zodat Forensische Opsporing de omgeving grondig kon onderzoeken. Dit is onder andere gebeurd met een speciale speurhond. Opvallend bij dit onderzoek was dat er veel onderzoek gedaan werd in nabijgelegen bosjes. Of hier een wapen is gevonden of andere sporen kan de politie in het kader van het onderzoek niet zeggen. 

 

Spoedoverleg

Burgemeester Aptroot gaf aan dat hij vandaag spoedoverleg met de politie zal voeren. Hij weet zich gesteund door de gemeenteraad, die eerder deze maand aangaf dat de veiligheid van de Zoetermeerders voorop moet staan. Mogelijk krijgt de club vandaag nog een maatregel opgelegd. 

Lees ook: raadsbrede-motie-voor-extra-veiligheid

-advertenties-

-goede doel-