politieburo 2Een tip van de dienstdoende beveiliger in parfumerie Douglas in het Stadshart heeft afgelopen vrijdag gezorgd voor de aanhouding van een professionele winkeldief uit Roemeniƫ. De man wilde met een geprepareerde schoudertas parfums stelen in de winkel.

De beveiliger in de Douglas had een foto ontvangen van de leiding van de Douglas van een man met een zwarte zo goed als zeker geprepareerde schoudertas. De melding was dat de man op de foto al enkele weken door het hele land Douglas filialen en ook Ici Paris filialen bezocht. Vaak bezocht hij gemiddeld 6 filialen per dag. En nam elke keer grote hoeveelheden geuren mee.
De beveiliger herkende de verdachte man van de foto, maar de man ging de winkel niet binnen. Waarschijnlijk zag de verdachte de beveiliger in uniform staan in de Douglas. Hij liep daarop via de Warande richting het politiebureau. De beveiliger had inmiddels de meldkamer van de politie Zoetermeer gebeld en medegedeeld dat er een winkeldief liep in het Stadshart met een zo goed als zeker geprepareerde tas. Bij het politiebureau zag de beveiliger dat de man de kofferbak opende van een geparkeerd staande zwarte auto voorzien van Roemeens kenteken. Vanuit de zwarte tas werden geuren gepakt en in de kofferbak van de auto gestopt. De gealarmeerde politie hield de man staande en controleerde de zwarte tas. Hierin zaten nog 2 geuren en de man kon geen kassabon overleggen. Hierop werd de man aangehouden op verdenking van winkeldiefstal van geuren en het in bezit zijn van een geprepareerde tas.

In de auto lagen verspreid een groot aantal verpakkingen met dure parfums en Eau de Toilette. Bij Ici Paris te Zoetermeer had de man even eerder zijn slag geslagen.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-