IMG 20190515 WA0002Dertig sportende kinderen moesten woensdagmiddag 15 mei de Noord-Westerhal met spoed verlaten door een brand in de kantine. Het personeel heeft iedereen in veiligheid weten te brengen. De brand die rond 14.30 is ontstaan werd via middelbrand opgeschaald naar grote brand.

De brand zou gestart in een apparaat in de kantine en al snel stond het bankstel in de brand en trok het vuur naar het plafond. Waarschijnlijk is er kortsluiting ontstaan in een snoepautomaat, waarna er zeer snel brand ontstond. Er ontstond meteen een grote rookontwikkeling. Het personeel besloot de Noord-Westerhal in het Buytenpark te ontruimen. Dertig kinderen die in de zaal aan het sporten waren werden naar buiten begeleid, terwijl de hulpdiensten gealarmeerd werden.

IMG 20190515 WA0003  IMG 20190515 WA0006 

Bij aankomst van de brandweer kwam er al veel rook uit het pand aan de Buytenparklaan. Al snel werd de brand opgeschaald naar middelbrand, maar zodra het vermoeden er was dat de brand in het dak was geslagen, werd er het signaal 'grote brand' gegeven. De brandweer moest een deel van het dak van de kantine slopen om de laatste brandhaarden te kunnen bestrijden.

Rond 16 uur was de brand onder controle en bleek dat vooral de kantine brandschade heeft opgelopen. De rest van de sporthal heeft rookschade. Het is nog niet bekend wat de exacte omvang van de schade is. De Noord-Westerhal heeft drie grote huurders, Badmintonvereniging Conquesto, Turnvereniging Pro Patria en Volleybalvereniging Zovoc.

De hal zou 1 juni al tijdelijk dicht gaan, tot september, vanwege een grote renovatie.

Terwijl de brandweer de handen vol had aan de Noord-Westerhal, kwam er ook een melding van een 'gebouwbrand' aan de Luxemburglaan. De brandweer Benthuizen heeft deze taak van de Zoetermeerse brandweer overgenomen. Hier betrof het een kleine brand.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-