Een medische noodsituatie in een woning aan de Timmermanshove heeft op woensdagochtend 10 juli voor veel drukte gezorgd. Rond 11.15 kwam een ambulance ter plaatse, niet veel later kwam er een tweede bij. Daarna ook de brandweer. Vervolgens landde er een traumahelikopter op de Marsmanshove.

 

traumaheliMars 2

 

Wat begon met een ambulance die poolshoogte kwam nemen, werd opgeschaald naar de inzet van een tweede ambulance, vermoedelijk voor reanimatie. Omdat het slachtoffer op de bovenste verdieping van het huis was, werden er twee brandweerwagens opgeroepen. Zij moesten de patiënt via het zolderraam met hun hoogwerker naar beneden brengen. Op het moment dat de brandweer dit in gang wilde zetten, is besloten om de trauma arts te laten komen. Niet veel later landde de traumaheli op het grasveld van de Marsmanshove. 

 

 traumaheliMars 1 traumaheliMars 3   traumaheliMars 4
 Arts achterop de motor  Heli op veld Marsmanshove   Brandweer kan patiënt halenOmdat de trauma arts snel op de Timmermanshove moest zijn, werd hij door een motoragent opgehaald. Zittend achterop snelde de arts zo naar zijn patiënt. Niet lang daarna werd de patiënt naar beneden getakeld en met de brancard de ambulance ingereden.

De Timmermanshove en de daarachter gelegen Nesciohove, zijn een uur afgesloten geweest voor het verkeer om zo de hulpdiensten de ruimte te geven hun werk te doen.

 

-advertenties-

-goede doel-