brandEdisonstraatEen brand in een garage aan de Edisonstraat werd door de brandweer al snel opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Het vuur is rond 2.30 uur in de ochtend van maandag 19 augustus ontstaan. Het vuur sloeg over naar aangrenzende bedrijven. Negen bewoners moesten hun huis uit.

De vlammen kwamen meters hoog uit het dak, toen de brandweer de Edisonstraat binnen kwam rijden. Het vuur is ontstaan in een garagebedrijf dat deel uit maakt van een gebouw waar vier bedrijven onder één dak gehuisvest zijn. Al snel werd duidelijk dat andere bedrijven, naastgelegen woningen en geparkeerde auto's grote kans liepen om door het vuur gegrepen te worden. De brandweer schaalde op naar 'zeer grote brand' en kreeg zo ondersteuning van kazernes uit Benthuizen, Den Haag, Pijnacker en uit het Westland.

De grote zwarte rookwolken trokken richting de wijken Oosterheem en Noordhove. De brandweer heeft metingen gedaan en laat weten dat er geen 'verontrustende waarden' zijn gemeten.

Zeker negen mensen van omliggende woningen moesten uit veiligheidsoverwegingen hun huis tijdelijk uit. Naast de brandweer zijn er ook verschillende ambulances ter plaatse gekomen. Eén persoon is onderzocht omdat deze rook had ingeademd, maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.   

De brandweer heeft verschillende auto's in veiligheid kunnen brengen, door ze te verplaatsen. Later is een muur door de brandweer gesloopt om goed te kunnen blussen. De naastgelegen tapijthandel en een pizza bezorgservice hebben behoorlijk veel schade van de brand.

Rond 6.30 uur twitterde de brandweer 'brand meester' en liet weten dat het garagebedrijf volledig is uitgebrand. Hoe groot de schade is voor de andere bedrijven is nog niet duidelijk.

 

Bron foto: Kazerne Oosterheem Facebook

-advertenties-

-goede doel-