FotoHildebrandhoveAptrootAan de Hildebrandhove maakten bewoners melding over een hinderlijke lucht, laat in de middag van zaterdag 12 oktober. De brandweer deed metingen en richtte een commandopost in. Verschillende mensen moesten tijdelijk hun huis uit.

De metingen die de brandweer deed in de Hildebrandhove in Buytenwegh werden niet alleen gedaan in de huizen, maar ook in het riool. De brandweer ontdekte dat de stank veroorzaakt werd door een gevaarlijke stof. Het zou gaan om een stank die leek op een gaslucht, maar volgens de brandweer afkomstig was van een oplosmiddel.

Drie woningen werden ontruimd, hier was de stank het grootst. Om bij dit incident de juiste coördinatie te krijgen werd Grip 1 in werking gesteld. Rond 18.30 werd een commandopost ingericht en gingen verschillende functionarissen van de hulpdiensten in overleg. Burgemeester Charlie Aptroot kwam niet veel later aan op de Hildebrandhove. Hij sprak met de hulpdiensten en de bewoners die hun huis tijdelijk uit moesten.

Na verder onderzoek bleek dat er geen grote concentraties van het oplosmiddel in het riool terug te vinden waren. Om de stank weg te krijgen heeft een spoelwagen het riool schoongespoten.

Rond 20.45 konden de bewoners weer terug hun huis in.

 

Foto: Burgemeester Charlie Aptroot

-advertenties-

-goede doel-