In de Toko die gevestigd is in de Passage, is brand ontstaan in de vroege ochtend van woensdag 16 oktober. De rook zette de sprinklerinstallatie in werking. De brand werd op deze manier gedoofd, maar het water kwam al snel onder de deur door en vormde een plas in de Passage.

 

 passageToko 3 passageToko 1 

 

Rond 01.00 uur kreeg de brandweer een melding binnen van brand in de Toko die in de Passage in het Stadshart gevestigd is, net naast de uitgang naar RandstadRail halte Stadhuis. De brandweer forceerde een deur om de winkel binnen te kunnen en de brand te blussen. De sprinkler had echter de brand al volledig gedoofd. 

passageToko 4Door de rook die uit het pand kwam en de Passage binnen drong, ging ook het brandalarm af van de Passage zelf. Dit zette een automatisch systeem in werking die de bezoekers van de Passage verzocht om naar buiten te gaan. Maar alleen de brandweer en een persfotograaf waren binnen en wilden hun werk afmaken.

"Het water bleef in de gang staan tussen de Toko en de winkel er tegenover. Ik schat in dat het water een centimeter of drie a vier hoog stond in de gang", zo laat onze fotograaf weten.

Er is nog een tijd gewerkt om het water weg te krijgen, zodat de Passage de dag erna weer open kon. De Toko heeft ongetwijfeld veel schade, maar over de hoogte ervan is nog geen duidelijkheid.

 

Foto's: Spa Media

-advertenties-

-goede doel-