De politie Zoetermeer ziet dat er de afgelopen weken veel in BMW's is ingebroken. Vaak zonder braakschade. Airbags en navigatiesystemen worden dan uit de auto's geroofd. Autobezitters weten vaak niet dat hun 'slimme autosleutel' de inbreker het leven makkelijk maakt.

bmwVolgens de politie is de 'keyless entry' het probleem. De dieven weten misbruik te maken van het feit dat autobezitters hun voertuig op slot zetten met zo een 'slimme sleutel'.  De dieven vangen het signaal op die de slimme sleutel maakt. Hiermee kunnen zij op een rustig moment de auto open maken en hun slag slaan. De politie adviseert om een 'slimme sleutel' bij de autodealer te laten deactiveren, waardoor inbraak op deze manier niet meer mogelijk is. Dit is voor een dealer vrij eenvoudig te doen.

Naast een aantal inbraken zonder braakschade, zijn er ook auto's op de ouderwetse manier opengebroken. De schade is vaak aanzienlijk. De dieven nemen de airbags mee, halen de boordcomputer er uit en het navigatiesysteem. 

Tip van de politie

Twijfel niet als u iets ziet en bel 112.
Ziet u mensen rondstruinen of verdachte voertuigen, geef het meteen door aan de politie via 112. Onthoud daarbij kenmerken zoals het signalement of een kenteken.
Dieven die te voet of met de fiets werken, willen hun buit verstoppen om niet op te vallen. Het kan dus goed zijn dat ze in het bezit zijn van rug- of fietstassen. Als u zich op een later moment opmerkelijke zaken herinnert, kunt u die aan de politie doorspelen via telefoonnummer 0900-8844 voor niet-spoedeisende zaken.

Bron: Politie Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-