Zoetermeer Pas LogoIn Zoetermeer is het mogelijk voor gezinnen met een laag inkomen om de Zoetermeerpas aan te vragen. Wat deze pas precies inhoudt en wat u ermee kunt zal de komende tijd in een serie artikelen aan het licht worden gebracht.

De Zoetermeerpas is al sinds zijn introductie door een groot aantal gezinnen veel gebruikt dankzij het grote aantal uitstapjes, cursussen en andere activiteiten die bereikbaar worden voor pashouders.

Het tonen van de pas zorgt al voor een korting van 50% op de entreeprijs van bijvoorbeeld het Stadsmuseum Zoetermeer of Monkey Town Gouda. Verder kan de pas gebruikt worden om kinderen gratis te laten meedoen met Speelmeeractiviteiten, speciale activiteiten van de stadsboerderijen en wijktuinen of deelname aan diverse sport- en spelactiviteiten in de verschillende wijken van Zoetermeer.

De pas is in het leven geroepen om vooral gezinnen met lagere inkomens te ondersteunen maar het moet zeer zeker niet gezien worden als zomaar een extraatje. Bij de pas inbegrepen zitten maar liefst dertien voordeelcheques welke interessante opties bieden. Zo kunt u bijvoorbeeld een gratis abonnement bij de Bibliotheek Zoetermeer aanvragen door voordeelcheque 1 in te leveren. Hiermee heeft u ruime toegang tot de bibliotheek en kunt u een jaar lang gebruik maken van het abonnement. Voordeelcheque 2 biedt daaropvolgend de mogelijkheid om een bedrag van vijftien euro op de lenerspas te zetten. Dit bedrag is vrij te besteden aan bijvoorbeeld printen of scannen van documenten in de Bibliotheek Zoetermeer.

Voordeelcheques negen tot en met dertien bieden een korting van 4 euro per cheque op activiteiten zoals het bezoek aan de bioscoop Kinepolis, een dagje Duinrell of  het Stadstheater Zoetermeer. Tevens kunnen deze cheques worden ingezet om tegoed op de OV-Chipkaart te zetten of een krantenabonnement met korting aan te schaffen.

Met voordeelcheque zeven wordt het mogelijk om kosteloos een zwemdiploma te halen en met voordeelcheque drie en vier is er fikse korting te behalen op het lidmaatschap van verschillende culturele, educatieve en sportieve verenigingen. Het moet duidelijk zijn dat er veel voordeel zit in de Zoetermeerpas maar ook dat het de mogelijkheid biedt om uw hobby's te verrijken.

 

Interesse gekregen of benieuwd naar andere mogelijkheden?

De komende tijd zullen er op ZoetermeerActief verschillende artikelen worden geplaatst welke de voordeelcheques zullen bespreken en de mogelijkheden daarvan uitleggen. Tevens zullen we enkele aanbieders en organisaties naar voren brengen om een diepere kijk te geven op wat er nu precies mogelijk is met de voordeelcheques die bij hun gelden.

Allereerst echter komt de aanvraag van de pas. Hoe dat in zijn werk gaat bespreken we in het volgende artikel!

 

Geschreven door Tom Blok

-advertenties-

-goede doel-