15 5 2019 51Het college heeft serieuze plannen om in actie te komen om het gevangenisgebouw en de omgeving voor andere doeleinden te laten ontwikkelen. Het gebouw staat al langere tijd leeg en het Rijksvastgoedbedrijf wil overgaan tot verkoop.

Zó! Zoetermeer stelde het college vragen over het opnieuw gebruiken van het gevangenisgebouw. Fractievoorzitter Marijke van der Meer: “Wij vonden het heel jammer voor de werkgelegenheid toen we hoorden dat de gevangenis niet meer gebruikt zou worden. Maar toen hij echt leeg kwam te staan, hebben we een motie opgesteld en die samen met GroenLinks en CU/SGP ingediend om ervoor te zorgen dat het grote pand voor wat anders gebruikt zou kunnen worden, het liefst voor jongerenwoningen. De motie haalde het, maar we kregen in eerste instantie de reactie dat de eigenaar - het Rijksvastgoedbedrijf - nog niet zeker was of ze het gebouw wilde afstoten. Toen we lazen dat ze dat besluit toch hadden genomen hebben we direct weer aan de bel getrokken bij het college.”

Het college koppelt terug dat ze in gesprek zullen gaan met de eigenaar en de optie zullen bespreken om een marktconsultatie te doen om het gebied te ontwikkelen. Het college schrijft: “Door haar ligging zou de locatie bv. kunnen gaan functioneren als een scharnierpunt tussen een gebied dat voornamelijk gekenmerkt wordt door wonen (het oude dorp en de woonlocatie Nutrihage) en Dutch Innovation Park waar onderwijs en bedrijfsleven bouwen aan de campus. Welke toekomstige functies daar het best bij passen is, in dit stadium, nog niet aan te geven.”

Van der Meer: “Het is nog lang geen kat-in-het-bakkie, maar we zijn blij dat het grote gebouw niet eindeloos leeg blijft staan. Wij kunnen ons – zeker gezien de inrichting, het is een dorp op zich met wasserette, winkel, en sportvelden – goed voorstellen dat het een heel bijzondere invulling kan krijgen. De eerste stappen worden gezet!”

-advertenties-

-goede doel-