WhatsApp Image 2020 01 01 at 01.02.35Vroeg in de nieuwjaarsnacht verwoestte een grote brand drie bedrijfspanden aan de Industrieweg. Burgemeester Aptroot: “Ik leef erg mee met de getroffen ondernemers en de mensen die spullen in opslag hadden. Dit is heel heftig.” Verder verliep de jaarwisseling relatief rustig en feestelijk.

Net als voorgaande jaren organiseerde de gemeente een vuurwerkshow waar zo’n 2000 mensen bij aanwezig waren. In SilverDome vierden een kleine 2000 jongeren het nieuwe jaar. Beide evenementen verliepen in een goede sfeer en zonder incidenten. Burgemeester Aptroot reed tot in de ochtend met de politie mee door de stad.

 

Grote brand Industrieweg

De brandweer is 1 januari 2020 rond 02.45 uur gealarmeerd voor een grote brand in drie bedrijfspanden aan de Industrieweg. De oorzaak van de brand nog niet nog niet duidelijk. Burgemeester Aptroot: “Dit is een heel grote brand, heel heftig. Dit jaar begint voor veel mensen verdrietig. Ik ben onder de indruk van de enorme inzet van de brandweer in de drukste nacht van het jaar. Daarmee kon niet worden voorkomen dat de panden verloren zijn, maar de inzet van de brandweer in Zoetermeer en daarbuiten is wel erg indrukwekkend te noemen.”

 

Feest in de stad

WhatsApp Image 2020 01 01 at 01.02.20Wat betreft overige incidenten verliep de jaarwisseling in Zoetermeer relatief rustig. De politie trad zes keer op in verband met mishandeling en vier keer vanwege vernielingen. Vier personen werden aangehouden. De ambulance rukte in Zoetermeer uit voor twee incidenten veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik. Burgemeester Aptroot: “We kunnen terugkijken op een oudejaarsnacht die in Zoetermeer weer minder incidenten had dan voorgaande jaren. Maar elk incident is er één te veel. Mede dankzij de inzet van vrijwilligers, de hulpdiensten, handhaving en ingehuurde beveiligingsbedrijven was het een feest in de stad.”

 

Brandje woning Speulderbos

In de nieuwjaarsnacht was er een kleine brand in een eengezinswoning aan het Speuldersbos in Meerzicht. De bewoners waren niet thuis op het moment van de brand. De brandweer had het vuur snel onder controle en bracht een hond uit de woning in veiligheid.

 

 

Vuurwerkvrije zones

Naast de bekende vuurwerkvrije zone rondom de Markt en Stadhuisplein heeft de gemeente, in samenspraak met inwoners, meerdere vuurwerkvrije zones aangewezen door de hele stad. De handhavers van de gemeente hielden toezicht op het naleven van het vuurwerkverbod in deze gebieden. Daarbij deden zich geen bijzonderheden voor.
Veel mensen genoten op de Markt van het vuurwerk van de gemeente dat klokslag 12 uur begon en een ruim kwartier duurde.

-advertenties-

-goede doel-