DWO-f3

DWO F3 is een team met enthousiaste en zeer talentvolle eerstejaars F-pupillen. Het grootste gedeelte van het team speelde vorig jaar al samen in de MP1 en werd daarmee glansrijk kampioen. Met enkele aanvullingen van andere teams is in de eerste paar wedstrijden van dit seizoen al gebleken dat de F3 uit een goede mix van spelers met verschillende kwaliteiten bestaat. Dit is ook niet onopgemerkt gebleven bij Jan-Willem Dijksman, vader van verdediger Daan en directeur van Dijksman & Kruiper Bedrijfsmakelaars & Taxateurs. Hij besloot de jonge DWO’ers namens zijn bedrijf in prachtige nieuwe trainingspakken en wedstrijdtenues te steken.

Afgelopen zaterdag was het de eerste keer dat DWO F3 in de nieuwe kleding aan mocht treden. Er werd wat eerder verzameld zodat er een mooie teamfoto op het hoofdveld van de jongens geschoten kon worden. Trainer Rodney, sponsor Jan-Willem en spelers Jens, Tim, Daan, Kevin, Anass, Firat, Janoa en Dave toonden vol trots de nieuwe tenues en trainingspakken.

Na de foto stond de bekerwedstrijd tegen v.v. SEP uit Delft op het programma en ondanks dat de tweedejaars F-pupillen van de bezoekers bijna allemaal een kop groter waren dan de DWO’ers, was het al vrij snel duidelijk dat de Zoetermeerders de beter voetballende ploeg was. Na een wat aftastend begin liep DWO uit naar een 3-0 ruststand door doelpunten van Kevin (2 keer) en Jens. Na de rust bracht SEP de spanning terug in de wedstrijd door heel snel de 3-1 te scoren. DWO raakte echter niet in paniek, want ongeveer 10 minuten later gooiden zij de wedstrijd op slot. We verdenken Anass er van dat hij stiekem familie van Zinedine Zidane is, want de actie die vooraf ging aan zijn doelpunt was van uitzonderlijke klasse. Hij nam de bal op zijn borst aan, tikte deze met zijn hak over zijn tegenstander heen en rondde vervolgens beheerst af: 4-1. In de slotfase deed SEP nog wel iets terug door 4-2 te scoren, maar de overwinning van DWO kwam niet meer in gevaar.

Tekst: Rutger van Beusekom