D66 raadslid Willem Bos bij arcades StadshartDe arcades in het Stadshart verdwijnen niet geheel uit het stadsbeeld. Een meerderheid van de Raad heeft zich uitgesproken om de overdekte delen in de straten boven de winkels te behouden bij de renovatie van het stadscentrum. “De arcades zijn kenmerkend voor ons Stadshart”, legt D66 raadslid Willem Bos uit die het initiatief nam om dit bijzondere straatbeeld te beschermen, “het zou zonde zijn als dat met één pennenstreek zomaar uit onze stad verdwijnt”.

In de renovatieplannen van de beleggers van het Stadshart zouden de winkelpuien onder de overdekkingen naar voren worden gehaald wat ten koste zou gaan van deze arcades en de wandelruimte. “De beleggers stellen dat retailers op dit moment een winkelpui over twee verdiepingen willen”, licht Willem Bos toe, “dat is misschien nu toevallig de trend en over tien jaar is er weer wat anders. Zo bouw je géén stad op. Het Stadshart is van ons allemaal, niet alleen van de beleggers of de retailers.”

Ook het Historisch Genootschap Oud Soetermeer luidde al eerder de noodklok. “Het relatief jonge Stadshart heeft kenmerken van potentieel historisch erfgoed waaronder de meanderende straatjes, de pleintjes en ook de arcades. Het zijn juist de arcades die extra aantrekkelijkheid geven. Dat moet je koesteren.”

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-