trots zoetermeerPolitiek - Raadslid Harold de Wit die op 12 november 2012 voor Trots Rick Keller opvolgde, is uit de fractie gestapt. Hij neemt zijn zetel mee naar zijn partij: Hard Door-Werken (HDW). Trots Zoetermeer is hierdoor niet meer vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Met ingang van 20 januari 2014 is de zetel officieel van HDW.

Volgens woordvoerder Ron Verhaak van Trots Zoetermeer komt het vertrek van Harold de Wit als een verrassing. "Het is twee maanden voor de verkiezingen en midden in campagnetijd."  Volgens de woordvoerder ligt de basis voor het vertrek in de onvrede van Harold de Wit over zijn positie op de kieslijst van de komende verkiezingen. Hij stond lager dan de tweede positie en vond dit niet akkoord. Op 13 januari riep het hoofdbestuur alle partijleden bij elkaar voor een overleg. Hierop is Harold de Wit niet ingegaan, maar heeft per mail aan alle betrokkenen laten weten dat hij uit de partij stapt.

Ron Verhaak van Trots: "Dit doet Trots geen goed. Wij betreuren het besluit van Harold, maar wij gaan als Trots door. Woensdagavond 15 januari komen wij bij elkaar om hierover te praten, maar vooral ook om naar de toekomst te kijken. Wij gaan door en willen de kiezer laten zien dat we een serieuze partij zijn in Zoetermeer. Vanaf donderdag gaan wij verder met onze campagne voor de komende verkiezingen."

 

H. de WitFoto: Harold de Wit, voormalig raadslid voor
Trots Zoetermeer, nu in de raad voor HDW (Hard Door-Werken).

 

 

 

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-