De VVD vindt dat er op dit moment te veel sprake is van willekeur in het sportsubsidiebeleid. Daar wil de liberale partij verandering in aanbrengen. Rianne Sman, namens de VVD kandidaat voor de verkiezingen in maart: “Financiële ondersteuning moet bijdragen aan de doelstellingen van het Sportbeleid en niet historisch zijn gegroeid.”

honkbalDit concludeert de VVD op basis van het de uitkomsten van het onderzoek ‘Ondersteuning van verenigingssport in Zoetermeer’ van de Rekenkamercommissie. Deze commissie onderzocht voor de gemeenteraad bij twintig takken van sport de invloed van verstrekte subsidies op de contributie en toegankelijkheid van de sportvereniging.

De belangrijkste conclusie van het onderzoek is dat subsidie vooral zit in het accommodatiebeleid en niet gekoppeld is aan de bijdrage die de sportvereniging levert aan het Zoetermeerse Sportbeleid. “Deze koppeling moet beter. Wat de VVD betreft wordt er geïnvesteerd in organisaties met een actief beleid voor bewegen en gezondheid. Op die manier leg je een koppeling tussen de subsidie en het sportbeleid.” aldus Rianne Sman.

Er zijn nu grote verschillen in de gemeentelijke ondersteuning van verschillende sporten, die de gemeente niet altijd kan motiveren. De VVD vraagt, als de gemeenteraad nieuw beleid gaat vaststellen, ook aandacht voor de inzet van combinatiefunctionarissen en de balans tussen top- en breedtesport investeringen.

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-