D66 raadslid Willem Bos bij Binnenpark

D66 Raadslid Willem Bos in het Binnenpark

De verlichting in het Binnenpark in de wijk de Leyens kan binnenkort weer aan. Een motie van D66, PvdA, CDA en LHN is daartoe door de gemeenteraad aangenomen. Al enkele jaren klagen omwonenden van het buurtpark over de duisternis. “Wij zijn een avondje gaan kijken, maar het is inderdaad schrikken dat je niks ziet”, legt D66 raadslid Willem Bos uit, “dat is niet goed. Wij hebben dan ook samen met andere partijen een motie ingediend om de verlichting weer aan te steken.”

Enkele jaren geleden zijn de lantaarnpalen in het Binnenpark door de gemeente bijna geheel verwijderd. Dat was op basis van het plan Openbare verlichting waarbij buurtparken zo min mogelijk zouden worden verlicht. De natuur zou hiervan profiteren. Ook gaf het een bezuinigingsmogelijkheid. Een andere opmerkelijke reden was dat op de plekken waar géén sociale controle is, onveilige situaties kunnen ontstaan, en verlichting dan tot schijnveiligheid zou leiden. Omwonenden klagen echter steen en been over deze ingreep, stelt D66.

“Het is knap lastig”, aldus D66 raadslid Willem Bos, “er staan een groot aantal woningen aan de rand van het buurtpark. De woningen kan je bijna met de hand aanraken, en toch zie je geen hand voor ogen in het park.” D66 vindt dat de veiligheid hiermee niet gediend is. “Op deze plekken is er voldoende sociale controle, maar juist doordat er geen verlichting is, voelt het hartstikke onveilig aan.” Binnenkort zal de verlichting in het park in overleg met de omwonenden weer aangaan. En als het aan D66 ligt, met ‘groene’ lampen wat goed voor de natuur is. 

-advertenties-

-goede doel-