Uit onderzoek blijkt dat vrijwel alle gemeenten afgelopen jaren het onderhoud van de openbare ruimte hebben verminderd. In Zoetermeer is dat in 2011 ook besloten. Als het aan de lokale VVD ligt wordt het onderhoud weer verbeterd. “Onkruid en vuil zijn zonde van onze mooie stad.”

afval2Uit recent onderzoek van CROW (kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte) blijkt dat in veel gemeenten onder andere zwerfvuil langer blijft liggen. Verder wordt er minder vaak gemaaid, gesnoeid en onkruid verwijderd. In Zoetermeer is in 2011 besloten om € 1,3 miljoen te bezuinigen op het onderhoud in de wijken.

Wat de Zoetermeerse VVD betreft is het tijd om het onderhoudsniveau in de wijken weer te verhogen. VVD-lijsttrekker Marc Rosier “Zwerfafval en onkruid, dat hebben we de afgelopen jaren toch te vaak gezien op straat en in perkjes. Dat is zonde van onze mooie stad. Belangrijk is dat in een schone stad het prettiger wonen is en het verhoogt de leefbaarheid van de wijk. Daarnaast maakt het Zoetermeer nog interessanter voor ondernemers zodat die hun klanten in een schone stad kunnen ontvangen.”

Zolang het onderhoudsniveau niet verhoogd wordt wil de VVD Zoetermeer dat hondenpoep, zwerfvuil, vervuiling rondom afvalcontainers, graffiti en andere overlast zo snel mogelijk wordt opgeruimd. “Na een melding moet de rommel opgeruimd worden. Want hoe minder rommel er op straat ligt, hoe minder snel anderen ook rommel op straat gooien.” aldus Rosier.

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-