De Zoetermeerse VVD wil de criminaliteit en overlast in de stad verder beperken. Daarom stellen de liberalen voor het aantal toezichthouders te verdubbelen

2012 0605018Gedurende de afgelopen gemeenteraadsperiode is mede door de VVD het aantal agenten in Zoetermeer uitgebreid, maar veiligheid en het beperken van overlast hangt niet alleen af van het aantal agenten dat beschikbaar is. De VVD Zoetermeer wil daarom het aantal toezichthouders (buitengewone opsporingsambtenaren – boa’s) in de stad verdubbelen.

“Toezichthouders zijn belangrijk in het beperken van criminaliteit en ze kunnen de politie eenvoudige taken uit handen nemen. Het gaat hierbij niet alleen om bestrijden van criminaliteit, maar ook van asociaal gedrag. Overlast door herrie, door het achterlaten van troep en hondenpoep of door het slopen van spullen verdient extra aandacht, zodat leven en werken in Zoetermeer voor iedereen prettiger wordt. Mede hierom wil de VVD het aantal boa’s uitbreiden”, aldus VVD-lijsttrekker Marc Rosier.

Het aantal toezichthouders is de afgelopen jaren al uitgebreid, maar desondanks heeft Zoetermeer er relatief weinig. Rosier: “Andere grote steden hebben verhoudingsgewijs minimaal tweemaal zoveel handhavers als Zoetermeer. Dat moet anders wat de VVD betreft. De derde grootste stad van Zuid-Holland verdient een verdubbeling van de boa's.”

In het verkiezingsprogramma van de lokale VVD staan nog meer voorstellen om de criminaliteit en overlast in Zoetermeer aan te pakken.

Uit de lokale cijfers blijkt dat onder andere straatroven en zedenmisdrijven fors zijn gedaald in Zoetermeer. Drugshandel is ten opzichte van 2012 zeer sterk gestegen. De VVD wil dat hard aanpakken.

VVD-lijsttrekker Marc Rosier: “Mooi dat in onze stad het aantal straatroven, zedenmisdrijven maar ook het aantal autodiefstallen en zakkenrollerrij flink is afgenomen. Afgelopen jaren is daar ook fors op geïnvesteerd door politie en gemeente Zoetermeer. Met succes dus. De flinke toename van drugshandel is niet acceptabel. Dat moet weer omlaag. Wat de VVD Zoetermeer betreft geldt zero tolerance zeker ook voor drugshandelaren. Keihard aanpakken dus.” aldus Marc Rosier. Hij zegt verder: “Met meer toezichthouders en cameratoezicht kunnen we die lieden beter en sneller pakken. Dat staat niet voor niets in ons verkiezingsprogramma.”

De liberalen hebben eerder al gepleit voor een betere aanpak van hennepkwekerijen. Volgens energienetbeheerder Stedin kan een betere integrale aanpak door gemeente, politie en de netbeheerder, meer kwekerijen oprollen. De VVD Zoetermeer is voorstander van zo’n integrale aanpak.

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-