noordwesterhalAchterstallig onderhoud aan de Noordwesterhal kan worden aangepakt. De gemeente heeft laten weten dat een subsidie zal worden gegeven om een deel van de kosten te dekken. Eerder dit jaar stelden de fracties van VVD en LHN vragen over de hal. Deze verkeert in slechte staat.

Het zal nog wel een paar jaar duren voor er een nieuwe gemeentelijke sporthal is om de Noordwesterhal en de Olympus te vervangen. Tot die tijd moeten volleybalvereniging ZOVOC, badmintonvereniging Conquesto en gymnastiekvereniging Pro Patria gebruik blijven maken van de Noordwesterhal. Omdat deze in slechte staat verkeert vroegen deze verenigingen bij de gemeente subsidie om te helpen de hal weer in een staat te brengen die minimaal nodig en verantwoord is. Ondanks dat de gemeente de verenigingen zelf had geadviseerd met een subsidieaanvraag te komen bleef een beslissing uit.

De fracties van VVD en LHN stelden daarom vragen om helderheid te krijgen te krijgen over mogelijke nieuwbouwplannen en over subsidie voor het achterstallig onderhoud. De VVD hoorde deze week van de verenigingen dat de subsidie zal worden toegewezen.

“Goed nieuws!”, vindt VVD-raadslid Jan Willem Schotel. “De verenigingen hebben ons laten zien dat er écht snel het nodige moet gebeuren, dus ze kunnen nu aan de slag.”.

Het nieuws dat het onderhoud kan worden uitgevoerd betekent ook dat de gemeente intern een beslissing heeft genomen over de eventuele bouw van een nieuwe hal. In antwoord op vragen van VVD en LHN heeft het college laten weten dat hier in juni helderheid over komt.

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-