“Levendige stadswijken, hoe krijgen wij dat in Zoetermeer?” Met deze stelling ging D66 Zoetermeer afgelopen zaterdag met haar Stemhuisplein kraam het gesprek aan met het publiek in het Stadshart.

Stemhuisplein 3Voorstel van D66 Zoetermeer zijn sociale wijkplekken waar diverse organisaties onderdak vinden en bewoners die actief in de wijk zijn, elkaar kunnen ontmoeten.

Door de digitale dienstverlening treden er veranderingen in de wijken op. “Een aantal wijkposten is de afgelopen jaren samengevoegd en de openingstijden worden beperkt”, licht D66 raadslid Agnes van Kuijen toe, “dat alles komt de levendigheid in de wijken niet ten goede.”

Sociale wijkplekken kunnen volgens D66 Zoetermeer het mogelijk antwoord hierop zijn. In het kader van de WMO zijn ook ontwikkelingen gestart met arbeidsmatige dagbesteding en wijkzorgnetwerken die in deze sociale wijkplekken een plaatsje kunnen vinden. “In deze sociale wijkplekken behoren de wijkverenigingen en vrijwilligersorganisaties uiteraard ook thuis,” legt Agnes van Kuijen uit.

“Voor sociale cohesie is het van belang dat mensen elkaar kennen”, vat D66 fractievoorzitster Cora Huijbens de discussie met het publiek op deze zomerse zaterdag samen, “dit bevestigt ons voorstel om bestaande wijkposten en wijkactiviteitencentra te integreren tot één wijkservicecentrum per wijk.” D66 zal binnenkort in de gemeenteraad een motie hiervoor indienen.

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

 

-advertenties-

-goede doel-