DSC 6966AAfgelopen dinsdag 29 maart stond Ali B. in het Stadstheater. Iedereen vindt wat Ali B. moet zijn en waar hij voor moet kiezen. In 'Je suis Ali' laat Ali Bouali (zijn echte naam) zien waar hij staat en voor kiest. Neutraal met veel humor. Zoals we Ali kennen, de nationale 'Knuffel Marokkaan' en bruggenbouwer.

Tegenstellingen

DSC 6985ANeutraal tracht Ali een aantal politieke vraagstukken te benaderen. Soms lijkt dat lastig, maar Ali kennende, weet hij telkens weer een brug te slaan tussen diverse tegenstellingen. Zonder statements maar met compromissen.

Tijdens een dialoog met het publiek, waarbij de microfoon even het publiek in gaat, werd het wel wat lastiger en gewaagder. Het geloof, het vluchtelingenprobleem, de zwarte pietendiscussie en de slavernij.... Maar met flair weet hij ook hier tot grote hilariteit oplossingen te bedenken door thema’s van verschillende kanten te belichten, waardoor je ‘nooit boos’ hoeft te zijn. Volgens Ali is ook het geloof daarbij zelf niet goed of fout, het gaat om de interpretatie. En Ali B put inspiratie uit zijn geloof om mooie dingen te kunnen maken.

Ik huil alleen bij jou

De rapper, cabaretier en Voice-coach sloot de avond af met zijn nieuwste single 'Ik Huil Alleen Bij Jou'. Samen met het publiek. Een gevoelig nummer, dat hij samen met ‘Diggy Dex’ voor het eerst presenteerde op 7 maart bij ‘De Wereld Draait Door’, en te maken heeft met de zware momenten rondom het overlijden van zijn vader.

Een fantastische voorstelling in een uitverkochte zaal met Ali B, ‘De Knuffel Marokkaan’ die op meesterlijke wijze zijn publiek weet te boeien met veel warmte en humor.

DSC 7000A DSC 7027A

 

Meer info: www.senf.nl/productie/ali-b

Foto’s en tekst: Jerrold Mallee

-advertenties-

-goede doel-