20150504 47931Woensdag 4 mei vindt in heel Nederland de Nationale Herdenking plaats. Op deze dag herdenken wij alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden, of elders in de wereld, zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies. De gemeente nodigt alle inwoners van Zoetermeer uit voor het bijwonen van de Nationale Herdenking bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark.


Stille tocht

Om 19.25 uur vertrekt de tocht vanaf het Stadsmuseum Zoetermeer aan de Dorpsstraat 7. Voorop lopen de trommelaars van muziekvereniging Kunst en Vriendschap gevolgd door de scoutinggroep John McCormick. Zij dragen alle kransen en bloemstukken. De gemeente nodigt Iedereen uit om in de stoet aan te sluiten.


Oorlogsmonument Wilhelminapark

Na aankomst bij het monument in het Wilhelminapark volgen om 20.00 uur twee minuten stilte. Na het leggen van kransen en bloemen houdt burgemeester Aptroot een toespraak. Kinderburgemeester Merinde Aalders draagt daarna het winnende gedicht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei voor. Belangstellenden kunnen plaatsnemen op de tribune die speciaal voor deze gelegenheid tegenover het monument aan de Julianalaan wordt geplaatst.
Een aantal vliegtuigen van de Rotterdamse Aero Club (RAC) vliegt over het Wilhelminapark. Een van de vliegtuigen brengt een saluut, als eerbetoon aan de gevallen en omgekomen vliegers.

 

-advertenties-

-goede doel-