Heeft u er weleens aan gedacht om vrijwilligerswerk te doen? In Zoetermeer is een keur aan vrijwilligersvacatures te vervullen. Veel kan er gedaan worden in groepsverband, in vrijwilligersorganisaties of bij bepaalde evenementen. Een kant van vrijwilligerswerk waar Vip voor vrijwilligers zich onder de vlag van ZoSamen intensief mee bezig houdt, is het samenbrengen van mensen die hulp en ondersteuning vragen en mensen die deze hulp en ondersteuning vrijwillig bieden. Het gaat dan om een koppeling van twee individuen in plaats van het koppelen van een vrijwilliger aan een organisatie.

zosamenGenieten
Veel vaker dan men denkt, bestaat het doen van dit soort ‘zorg’vrijwilligerswerk uit leuke activiteiten, zoals samen even naar buiten, vissen, biljarten, er op uit met een jongere, samen een terrasje pikken. Genieten van het leven, wat voor sommigen niet meer vanzelfsprekend is en waarvoor zij afhankelijk zijn van anderen.

Leven terugbrengen
Wist u dat u met een kleine inzet van uw capaciteiten en vaardigheden al een wereld van verschil kunt maken in het leven van anderen? Zoals wat hulp bij de administratie, een luisterend oor, een klusje in huis, een jongere helpen met huiswerk. Vermindering van enorme spanningen in je dagelijks leven.
Wist u dat er mensen zijn die dagen niet spreken omdat er niemand is? En dat een uurtje een gesprek of een kopje koffie in het Stadshart, al is het maar eenmaal per maand, het leven weer terugbrengt voor deze mensen?

Zelf bepalen
En wist u dat vrijwilligerswerk niet altijd een vaste verplichting hoeft te betekenen, maar dat u zelf kunt bepalen hoe u dit inpast in uw eigen leven?
Wist u hoeveel voldoening en plezier het u kan geven als u weet dat die ander door u weer wat kwaliteit van leven heeft en weer ontspannen, blij of opgelucht kan zijn?

Goed voorbereid
De consulenten van Vip bieden via ZoSamen de mogelijkheid om vrijwillige hulp te bieden aan mensen die daar om wat voor reden dan ook behoefte aan hebben. Vrijwilligers worden vooraf goed voorbereid en kunnen gebruik maken van deskundigheidsbevordering die Vip aanbiedt. Dit is kosteloos. Vrijwilligers gaan persoonlijk met de consulent op bezoek bij de zorgvrager, om te zien of er een klik is en om een stukje te begeleiden. De consulent blijft de contactpersoon voor beide partijen. Belangstellend om eens te bekijken welke vacatures er zijn? Langskomen bij een van de vestigingen van ZoSamen? Bel op werkdagen naar 0800-0200401 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Alle vrijwilligers oproepjes vindt u ook op Zoetermeer Actief: www.zoetermeeractief.nl/z-meerders/vrijwilligers

-advertenties-

-goede doel-