20150613 53914Zaterdag 7 mei organiseren de brandweer Haaglanden, gemeente Zoetermeer en andere organisaties een preventiedag bij bouwmarkt De Bouwhof aan de Edisonstraat 115. Van 11.00 tot
16.00 uur komt u van alles te weten over brandveilig leven. Er zijn demonstraties om vlam in de pan te blussen. Op het terrein staat een miniwoning, waarin u zelf kunt ervaren hoe snel rook zich ontwikkelt en hoe te ontsnappen.
Burgemeester Aptroot opent om 11.00 uur de dag. Hij betreedt als eerste de miniwoning en laat zich verrassen door de plotselinge rookontwikkeling. Aptroot: ”Een brand kan snel om zich heen grijpen en heeft vaak een grote impact op de slachtoffers. Niemand hoopt het ooit mee te maken. Ik vind het dan ook belangrijk dat er aandacht is voor brandveiligheid in onze stad en dat mensen weten wat te doen bij brand en beter nog, hoe zij brand kunnen voorkomen. Met eenvoudige maatregelen, zoals een rookmelder in huis, wordt de kans op een brand met grote gevolgen aanzienlijk verkleind.”


Samenwerking
Aan deze dag doen meerdere organisaties mee, zoals Politie, beveiligingsbedrijf Nauta, Brasserie Vandaag, brandwondenstichting en EHBO.

-advertenties-

-goede doel-