IMG 0001Don Braad, de oprichter en trainer van de Sportief Wandelgroep Zoetermeer, gaat dit jaar met een record aantal wandelaars van maar liefst 200 wandelaars naar de 100ste Vierdaagse van Nijmegen. De Vierdaagse start op 19 juli, de wandelaars die nu al ruim 400 km getraind hebben zijn nu bezig aan de laatste voorbereidingen en trainingen.

Voor het veertiende jaar heeft hij de wandelaars uit Zoetermeer samen met zijn trainers, klaargestoomd voor de Nijmeegse Vierdaagse. Vanaf 1 april zijn ze begonnen met doordeweekse intervaltrainingen in het Westerpark en het Buytenpark en op de zaterdagen en zondagen de lange tochten variërend van 25 tot 40 kilometer en sommige zelfs 50 km in de omgeving van Zoetermeer of in den lande. Er zijn zelfs 10 wandelaars die dit jaar voor de 4 x 55 kilometer gaan. De groep heeft in de afgelopen maanden in Nederland en in het buitenland zeer veel reclame gemaakt voor Zoetermeer, aangezien zij overal herkenbaar waren aan de kleding gesponsord door Snowworld, Ambiance Zonwering Tetteroo, Herwijnen Walking en Outdoor, Bungalowpark De Groene Heuvels, Zoetermeerse dagtocht Specialist, Ultimate, ResKin XL, Autobedrijf De Zeeuw en Floravontuur Promotie Zoetermeer. De groene polo’s vielen overal goed op!

Trainingsperiode afsluiten

Ook zorgt de Sportief Wandelgroep Zoetermeer bij het verkrijgen van slaapplaatsen en verzorging onderweg in Nijmegen. De meeste wandelaars zitten op het Vakantiepark De Groene Heuvels in Ewijk. We sluiten een zeer geslaagde trainingsperiode af en de groep gaat met frisse moed beginnen aan de 100ste Vierdaagse van Nijmegen. Alle wandelaars die hebben deelgenomen aan de opstapcursus hebben tussen de 400 en 500 kilometer getraind. Op vrijdag 22 juli zal de groep vanaf Malden, gezamenlijk de Via Gladiola af wandelen naar Nijmegen.

Op maandag 11 juli 2016 aanvang 19.30 uur zal Don de sponsors bedanken voor hun ondersteuning aan de groep. Dit zal gaan gebeuren in het Wijkcentrum ’t Prisma aan de Prismalaan 34, 2718 CX Zoetermeer. De hele groep zal hierbij aanwezig zijn in hun wandelkleding voor de groepsfoto. Burgermeester Charlie Aptroot en alle sponsors zullen hierbij aanwezig zijn.

-advertenties-

-goede doel-