walking table2Voor de negende keer al weer staat de Zoetermeerse Boerendag op stapel! Dit jaar vindt deze plaats op zaterdag 3 september. De Boerendag wordt zoals altijd gehouden in de Dorpsstraat die met haar authentieke uitstraling een natuurlijke achtergrond vormt voor de activiteiten die deze zaterdag plaatsvinden. En er valt opnieuw heel wat te zien en te beleven!

Na de opening om 11.00 uur gaat er van alles van start om te bekijken, te maken en te proeven. Zo zijn er natuurlijk weer de oude ambachten en de kinderboerderij van ’t Geertje. Maar kijk niet gek op als er door de straat ineens wat ganzen voorbij komen ‘marcheren’. Bij de touwslagerij krijg je uitgebreide uitleg over het maken van touw, zoals dat vroeger gebeurde. De Herenboerenband zorgt voor de vrolijke muzikale noot en wie weet wat er gebeurt als je Klara 3, Bertus 5 en Milou de Koe tegen het lijf loopt….. Voor de lekkerbekken worden er proeverijen aangeboden door diverse ondernemers uit de Dorpsstraat.

KlaraEen Hollandse Tafeldame en gezellig boerinnetje delen allerlei lekkers uit. Op het Dorpsplein staat Bertha’s Opblaasspeeltuin waar kinderen zich heerlijk kunnen uitleven. Ook Jerry de Draaiorgelballonnenboer maakt zijn opwachting tijdens deze Boerendag. Kinderen kunnen zich vandaag laten schminken, bijvoorbeeld als hun favoriete boerderijdier of ze kunnen genieten van een Hollandse suikerspin .

Het programma van de Zoetermeerse Boerendag zal zich afspelen tussen 11.00 en 17.00 uur (diverse attracties tot 16.00 uur, ambachten en Kinderboerderij tot 17.00 uur).

En alle attracties zijn gratis toegankelijk.

De Zoetermeerse Boerendag wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Zoetermeer, Stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer, Fonds 1818, de winkeliersvereniging van de Dorpsstraat en PMS Promotie & Management Services uit Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-