In het Russische Sochi werden afgelopen weekend de Europese Kampioenschappen shorttrack verreden. Onder de deelnemers Yara van Kerkhof en Freek van der Wart, beiden lid van IJsvereniging Zoetermeer. Zowel Yara als Freek hadden niet de beste herinneringen aan de Iceberg Arena, het Olympisch Stadion in Sochi, Rusland. Twee jaar geleden strandden daar hun Olympische illusies. Zaak was om aan déze kampioenschappen positieve gevoelens over te houden. En dat is gelukt.

Goud voor Freek en zijn teamgenoten

Freek reed in het individuele toernooi naar een mooie bronzen medaille op de 1500 meter. Op de 1000 meter bereikte Freek de zesde plaats. Op de 500 meter had hij het geluk niet aan zijn zijde. Hij moest er genoegen nemen met de kwartfinale. In het eindklassement reikte Freek naar de achtste plaats. De relayfinale wist Freek met zijn teamgenoten te winnen door de sterke Hongaren en Russen te verslaan. De gouden medaille en het Wilhelmus waren de terechte beloning.

IMG 0967 IMG 1002

Achterstand voor de Russen

Ook voor Yara van Kerkhof werd het Wilhelmus gespeeld. Na de zilveren relay-medaille van vorig jaar in Dordrecht wist Yara met haar teamgenoten dit jaar de Russen in eigen huis te verslaan. De Russen wonnen dit seizoen al twee bronzen Worldcup-medailles, maar in deze finale werden zij samen met de Italianen en de Hongaren op een indrukwekkende achterstand gezet. Geen moment kwam de overwinning in gevaar. Voor zowel Jorien ter Mors als Yara was dit de vijfde Europese relay-titel. Yara kwam op het individuele toernooi helaas niet aan de start. Over drie weken vindt de finale van de Worldcup in Dordrecht plaats. Ook daar komen de Zoetermeerse shorttrackers aan de start.

-advertenties-

-goede doel-