Afgelopen zondag moest FCZ het thuis opnemen tegen NOC Kralingen uit Rotterdam in de derde klasse C. Na een lange winterstop en een zwaar trainingskamp in Portugal moest FCZ opgeladen zijn voor de tweedede competitiehelft. Helaas gold dit niet voor iedereen in de selectie van FCZ.

Winterslaap

20150530 52640FCZ begon erg matig aan de wedstrijd. De defensie van de Zoetermeerders leken nog in winterslaap toen er werd afgetrapt. Nog geen 20 minuten waren er gespeeld of FCZ keek al tegen een 0-2 achterstand aan. Wat FCZ ook probeerde, het bleef 0-2 tot aan de rust.

Na de rust kwam FCZ fel uit de startblokken maar dat was van korte duur . De eerste 15 minuten na rust kreeg FCZ genoeg kansen. Maar waar de defensie het in de eerste helft liet afweten, waren het de aanvallers in de tweede helft die kans op kans lieten liggen. Uiteindelijk was de ruststand ook de eindstand in een teleurstellende partij.

FCZ blijft koploper in de derde klasse C

Gelukkig blijft FCZ, ondanks het verlies van afgelopen zondag, koploper in de derde klasse C. Hopelijk herpakt FCZ zich snel want komend weekend wacht alweer de zware thuis wedstrijd tegen Donk 1. En wil FCZ koploper blijven, dan zal deze wedstrijd toch echt gewonnen moeten worden.

Verslag: Rewin Hoeblal.