GKRT2015 2016 2 PodiumBenjamins KuikensAfgelopen zaterdag werd bij Schermzaal Kardolus de tweede wedstrijd om de Gerda Kardolus-Rolving Trofee verschermd. De jeugdige deelnemers kwamen uit het hele land. Het wapen was degen, jongens en meisjes schermden gemengd.

In de ochtend konden drie schermers van Zaal Kardolus een medaille in ontvangst nemen. Frederik Remmen werd eerste bij de Kuikens (2006-2007), Sacha Waaijer werd tweede. In de categorie Benjamins (2004-2005) werd Kimon Plaisier derde. De eerste prijs ging naar Jesse Pieper, van de Leidse schermschool A.E.W.

In de middag waren er stevige duels tussen de Pupillen (2003-2002) en Cadetten (2001-2000). Bij de Pupillen ging de eerste prijs naar de Leidse schermer Damiano Marsili (A.E.W.). Jesse Pieper won zijn tweede medaille als opvallende derde bij de Pupillen, omdat hij ook in een oudere categorie uitkwam dan zijn eigen leeftijdsgroep. Beste Cadet was Reimer Weits, van de Utrechtse vereniging Pallos.

Er is nog een wedstrijd te gaan, voor in juni de finale verschermd wordt. Deze nationale competitie is opgedragen aan mevrouw Kardolus. Zij overleed in 2010 en was ruim 50 jaar actief in de schermsport. Maitre Kasper Kardolus, zijn drie zoons en dochter zijn allen nog actief betrokken bij de schermschool. Lezers die nieuwsgierig zijn geworden naar de schermsport, zijn welkom voor een proefles.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-