20160125 210551Nu er steeds meer vrouwen zich onveiliger voelen op straat is zelfverdediging een hot item geworden onder de dames. Het komt nu dus als geroepen dat er ook voor dames die liever niet met mannen trainen een mogelijkheid is om aan vechtsport deel te nemen. Vaak zijn de dames bang dat het bij de gemengde groepen er te hard aan toe gaat of ze vinden het gewoon weg niet fijn.

Sportschool Da Graça biedt vanaf 3 februari naast Kyokushin karate en gemengd kickboksen ook kickboks lessen alleen voor dames. De lessen zijn op woensdagen van 20.30 t/m 21.30u en worden gegeven door een vrouwelijke trainster, Marianne van Berkel.

Door het kickboksen krijg je veel zelfvertrouwen, je leert van je afbijten en direct actie te ondernemen als je wordt lastig gevallen. Als je weet dat je jezelf goed kan verdedigen ben je ook niet bang op straat en straal je dat ook uit. Daardoor is de kans dat iemand jou er uitpikt vele malen kleiner.

Buiten dit alles heeft kickboksen natuurlijk nog veel meer voordelen: je wordt lenig, sneller, krijgt meer conditie en kracht.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-