Seedorf RomanoNa de 3-1 nederlaag tegen CVC Reeuwijk stond DWO weer met beide beentjes op de grond. Tegenstander Zwammerdam kon met een overwinning in het Westerpark goede zaken doen. Vooraf speelden de DWO F1 en Zwammerdam F1 tegen elkaar op het afgekeurde hoofdveld. Uniek en hartverwarmend om te zien. De toekomstige eerste elftalspelers liepen ook aan de handen van beide vlaggenschepen het veld op. De aftrap van de wedstrijd werd verricht door F1-speler Jael Supriana die de afgelopen periode in het ziekenhuis gelegen heeft. Gelukkig kan Jael weer bij zijn team aansluiten. Onder leiding van de heer R. Boosten startte de wedstrijd klokslag 14.30 uur.

De weersomstandigheden waren bar en boos. Een gemene wind en een voortdurende regenbui teisterden beide teams. De eerste twintig minuten verliepen wat rommelig. Veel balverlies aan beide zijden werd veroorzaakt door onnauwkeurig spel en een gebrek aan vertrouwen. Twee vrije trappen die genomen werden door respectievelijk Wouter van Ginkel en Jeroen Färber belandden slechts in de handen van Zwammerdam-doelman Wouter van Valen. Een ander hoogtepunt was de blessure van DWO-grensrechter Marcel Nederhof die in de 11e minuut omver gelopen werd door de rechterspits. Gelukkig kon Marcel na een deskundige behandeling van verzorger John Jethoe weer aan de vlag! In de 22e minuut werd linkerspits Kevin Mbemba scherp aangespeeld in de diepte. Zijn eerste inzet werd nog gestopt door de keeper, maar zijn tweede inzet was onhoudbaar: 1-0. Arbiter R. Boosten paste in deze situatie goed de voordeelregel toe. Daarna creëerde DWO zeker vier opgelegde kansen om de voorsprong te vergroten. Met name de voorzet van Wouter van Ginkel vanaf links in de 36e minuut op de geheel vrijstaande Delano Plomp had de 2-0 moeten zijn. Slechts in de 40e minuut kon Lars Kremer van Zwammerdam enigszins gevaarlijk zijn met een schot dat de lat schampte.

De karige 1-0 voorsprong van DWO hield Zwammerdam in de wedstrijd. De druk op het DWO-doel nam toe en twee vrije trappen in de 55e en 64e minuut kwamen wel erg dicht bij de gelijkmaker. In de 69e minuut werd, linkerspits en de gevaarlijkste man van Zwammerdam, Kevin Bergshoeff met een correcte sliding in het strafschopgebied van DWO geveld. De nummer 11 en de aanhang van Zwammerdam schreeuwden om een penalty. Gelukkig stond scheidsrechter R. Boosten er bovenop en wuifde hij het verzoek terecht weg. Met twee aanvallende wissels aan de kant van Zwammerdam in de laatste fase van de strijd nam de druk op DWO toe. In de 84e minuut redde keeper Milan Klein een niet te missen kans van de dekselse nummer 11 knap van dichtbij na een corner. Met geknepen billen verlangde de DWO-staf en aanhang naar het einde van de wedstrijd. Helaas miste invaller Romano Seedorf in de 90e minuut de bevrijdende 2-0. Tot in de 95e minuut bleef het spannend. Na een laatste vrije trap in de slotminuut slaakte DWO een zucht van opluchting. Een nipte zege is tenslotte ook drie punten! Langzaam kruipt DWO omhoog. Een weekje rust heeft de selectie zeker verdiend. Tot 5 maart uit tegen de nummer 9 van de ranglijst NSV ’46!