Waterpolo- De weg naar Friesland was lang en hobbelig, waarbij de harde tegenwind niet hielp. Daarnaast miste het de promovendus uit Zoetermeer drie basisspeelsters die blessures hadden of om een andere reden afwezig waren. Door al deze blessures kreeg de jeugd uit het opleidingsteam een kans om te stralen op het hoogste niveau. Aangezien de dames van Orca uit Leeuwarden momenteel de laatste zijn in de competitie leek het vooraf geen probleem om de jongelingen een kans te geven. 

Vanaf het begin van de wedstrijd kan de Zoetermeerse ploeg van Ton Kloosterman dan ook het heft in handen. Over de volledige wedstrijd lag de controle en meeste kansen bij SG WZC. Een van de grote uitblinkers aan de Zoetermeerse zijde was Nikkie van Veen, die zes treffers kom bijschrijven. Door een doelpunt van Mariska L’Herminez wisten de dames uit Zoetermeer de wedstrijd op slot te gooien. Uiteindelijk kon SG WZC dan ook de drie punten mee terug naar het zuiden nemen door Orca met 9-13 te verslaan.

 

sgwzc22 2 2016

Ondanks deze sterke overwinning was coach Ton Kloosterman verre van tevreden. "Het was erg rommelig vandaag. We maakten ongelukkige keuzes en moeten aan onze communicatie werken", aldus Kloosterman. Volgens de coach was het gemis van de drie vaste krachten een van de oorzaken, "Het gemis van drie vaste grachten is best veel om op te vangen en het is logisch dat het dan iets minder gaat. Bovendien geeft het ons iets om aan te werken bij de trainingsweek". Wel had de trainer veel lof voor de tegenstander uit Friesland, "Orca kwam veel beter voor de dag dan de heenwedstrijd eerder dit seizoen. Toen stonden we binnen no time met 9-0 voor en was de wedstrijd gespeeld, terwijl we vandaag tot het vierde kwart moesten vechten". Vooral Stefanie Vossenberg van de Leeuwardense dames speelde goed en kon acht van de negen treffers op haar naam schrijven. 

Volgende week zaterdag speelt SG WZC weer thuis in het eigen De Veur. ZVVS uit Vlaardingen komt dan op bezoek om de Zoetermeerse dromen van een eerste plaats te bemoeilijken. Want ook die ploeg is de laatste weken aan een opmars bezig en heeft misschien zelf ook ambities. WZC zal zich maximaal in moeten spannen om goed voor de dag te komen, nadat om 20:30 uur het eerste fluitsignaal klinkt.

Orca Leeuwarden - SG WZC: 9-13
Periodestanden: 1-1, 3-4, 4-3, 1-5
Doelpunten SG WZC: Nikkie van Veen 6, Marloes Knol 3, Wendy van Dijk 2, Joelle Hoegee, Mariska L’Herminez

Foto: Nikkie van Veen met zes treffers belangrijk voor winnend SG WZC (Fotograaf: Olaf Otten)

 

-advertenties-

-goede doel-