fc zoetermeer 3F.C Zoetermeer is koploper af na het verlies thuis tegen ESTO uit Bodegraven. Ondanks de barre weersomstandigheden wisten beide ploegen een uitstekende wedstrijd op de mat neer te leggen. Helaas voor FCZ trok ESTO uiteindelijk aan het langste eind (2-3) en is het geen koploper meer.

De felle wind was afgelopen zondag de grote boosdoener voor FCZ. Het moest thuis aantreden tegen ESTO uit Bodegraven. De belangen waren groot voor FCZ. Er moest gewonnen worden om koploper te blijven.

Puike wedstrijd

FCZ speelde vanaf de aftrap een puike wedstrijd.Echter gold dit ook voor ESTO. Beide ploegen gingen duidelijk voor de volle winst wat resulteerde in een spannende wedstrijd. Ondanks de vele door de wind af zwabberende ballen waren er uitstekende aanvalsopzetten te zien bij beide ploegen. Helaas werden de goede bedoelingen niet afgerond door zowel FCZ als ESTO en bleef de ruststand 0-0.

In de tweedede helft was het FCZ dat het spel moest bepalen wilde het koploper blijven. Na 12 minuten in de tweede helft bouwde FCZ een uitstekende aanval op en lanceerde de bal op Rouwald Houteman die oog voor oog kwam te staan voor de keeper van EST0 en beheerst afrondde (1-0).

ESTO neemt de overhand

ESTO begon steeds meer de overhand te krijgen. Wat dan ook in de 65ste minuut resulteerde in de gelijkmaker. Sterker, ESTO maakte er zelfs 1-2 van na een schitterend genomen vrije trap (min 70).

FCZ gaf niet op en bleef strijden . Een goede aanval van FCZ in de 80ste minuut zorgde dan ook voor de verdiende gelijkmaker. Na een dom slippertje van de laatste man van ESTO kwam Thiemen Kamphuis alleen voor de doelman van ESTO te staan en rondde bekwaam af (2-2).

Vrije trap

FCZ ging voor de volle 3 punten en gaf in de slotminuten erg veel ruimte weg. Misschien had FCZ genoegen moeten nemen met 1 punt en de boel achterin dicht moeten gooien. FCZ bleef aan aanvallen denken en kreeg in de laatste minuut de deksel op zijn neus. Door slordig verdedigen van FCZ kreeg ESTO nog een vrije trap net buiten de 16 meter. De bal ging er schitterend in (2-3). De scheidsrechter floot meteen af en FCZ stond met lege handen en ook nog eens was het afgezakt naar de 3de plek.