Dylan

Dylan Ligeon in actie voor DSO tijdens de oefenwedstrijd tegen Zevenhoven

Zaterdag speelde DSO een oefenwedstrijd tegen de sv Zevenhoven omdat het geen competitieverplichtingen had. Op sportpark Bentwoud was DSO gastheer van Zevenhoven, dat net als DSO, uitkomt in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Bij die club wordt na dit seizoen trainer Dennis van der Ing opgevolgd door Marcel Valk, nu actief bij de vrouwen van ADO Den Haag.

DSO heeft het de laatste periode in de competitie niet even gemakkelijk. De ploeg van trainer Faizel Soekhai behaalde slechts vier punten uit de laatste vier wedstrijden en bezet momenteel een derde plaats in 2C. Afgelopen week kondigde Faizel Soekhai al min of meer aan dat hij doelman Leon Kleis de voorkeur zou geven boven Ismaïl Oruc. Persoonlijke fouten in de laatste wedstrijden van Oruc liggen hieraan ten grondslag.

Blessure

DSO liet tegen Zevenhoven, vooral in de eerste helft, een iets beter verzorgd veldspel zien, maar het liep opnieuw tegen een achterstand op. Ivo van der Vlugt scoorde na zeven minuten in de tweede helft de 0-1. Rafik El Ousrouti, die de tweede helft werd ingebracht, kon na enkele minuten het veld weer verlaten vanwege een liesblessure.

Het niet benutten van de kansen blijft een terugkerend probleem dit seizoen bij de Zoetermeerders. Ook nu lukte het DSO niet om door een eigen treffer de stand te veranderen. Tien minuten voor tijd werd het wel 1-1, maar dan door een eigen inzet van Berry Peters van Zevenhoven: 1-1.

Tekst en foto: Eric de Wit