sgwzc 29 2 16De Zoetermeerse waterpolodames hadden een moeilijke avond tegen ZVVS uit Vlaardingen. In een sfeervol De Veur had SG WZC het moeilijk met de tegenstander, maar ook met zichzelf. De thuisploeg kon zich niet laten inspireren door het eerste mannenteam dat in de voorgaande wedstrijd een prima winstpartij speelden. Een teleurstellende 4-11 was het gevolg.  

De ploeg van vijfdejaars coach Ton Kloosterman kwam gehavend aan de start. Blessures, zieken en hierdoor te veel speelsters met een trainingsachterstand waren hier debet aan. Jongeling Joelle Hoegee uit het opleidingsteam versterkte de ploeg en was met twee treffers de meest productieve speelster. “Dat zegt veel,” vond Kloosterman. “Joelle deed het wederom erg goed vanavond. Ze haalde als één van de weinige wel het gewenste niveau. In deze competitie op het één na hoogte niveau van Nederland zijn de teams erg aan elkaar gewaagd. De verschillen zijn klein. Als de collectieve wil om iets te bereiken ontbreekt, dan wordt je je eigen bad uit gespeeld. ZVVS speelde slim en met overtuiging. Ze hadden de beschikking over Danielle de Bruijn. Dat gaf hen zo veel rust en slimheid. Dat misten wij. We kwamen er vanavond niet aan te pas. Wat dat betekent voor de rest van het seizoen? Nou, met dit vertoonde spel kunnen we de titel wel uit ons hoofd zetten. We zullen met en voor elkaar knalhard moeten werken, te beginnen op de trainingen. Als we dan ook het blessurespook verjagen, dan kunnen we daarna als team weer groeien naar het niveau van voor de winterstop.”

Volgende week spelen de Zoetermeerse dames wederom een thuiswedstrijd. Livo uit Lichtenvoorde komt dan op bezoek. SG WZC zakte door dit resultaat naar de derde plek. Livo steeg juist naar de tweede plaats. Om 19:25 uur klinkt het eerste fluitsignaal. De toegang is gratis en publiek meer dan welkom.

SG WZC - ZVVS Vlaardingen: 4-11

Periodestanden: 1-2, 0-3, 1-3, 2-3

Doelpunten SG WZC: Joelle Hoegee 2, Mariska L’Herminez, Marloes Knol

Bijzonderheden: Een fotoverslag van Olaf Otten staat binnenkort op de SG WZC facebookpagina

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-