SVO haagse houtAfgelopen zaterdag moest SVO thuis aantreden tegen het hoger geklasseerde Haagse Hout uit Den Haag in de 4de klasse A. SVO begon goed aan de wedstrijd, al na 5 minuten kreeg het team een penalty toegewezen. Aanvoerder Jasper van Vliegen werd in de 16 meter hard van achteren onderuit gehaald en benutte zelf de penalty (1-0).

Beide ploegen waren duidelijk op de winst uit en zorgden voor een goede partij. In de 26ste minuut kreeg Haagse Hout de kans op de gelijkmaker en benutte die ook. Een strakke voorzet vanuit de linkerflank werd goed ingekopt door de spits van Haagse Hout (1-1). Vijf minuten later werd Haagse Hout een 100% penalty ontnomen. De laatste man van SVO speelde de bal te kort terug op keeper Tim Wichers, die noodgedwongen een overtreding moest begaan. Gelukkig voor SVO zag de scheids dit niet.

Overtreding

Weer 5 minuten later was het dit keer SVO die een terechte strafschop niet kreeg. Een duidelijke overtreding in het strafschopgebied werd door de arbiter afgedaan als vrije trap die er helaas voor SVO niet inging. SVO liet zich niet kennen en ging stug verder met aanvallen en kreeg dan ook 3 minuten voor tijd loon naar werken. Een goed opgezette aanval werd beheerst afgerond door spits Mark van Domburgh. Ruststand 2-1.

Strooien met gele kaarten

Beide ploegen gingen vol goede moed de tweede helft in. In de 50ste minuut werd Haagse hout wederom een penalty ontnomen. Een duidelijke handsbal in de 16 van SVO werd weer niet gegeven door de arbiter. Wat de scheidsrechter wel deed was strooien met gele kaarten waardoor het spel telkens opnieuw werd stil gelegd en er niet goed kon worden door gevoetbald. Na 15 minuten spelen in de tweede helft kwam de bal vanuit een klutssituatie toevallig op het hoofd van de spits van Haagse Hout die de 2-2 simpel kon inkoppen. SVO liet zich niet kennen en ging door met aanvallend voetbal spelen.

In de 65ste minuut was het dit keer weer SVO die geen penalty kreeg. Een overduidelijke overtreding in de 16 van Haagse Hout werd afgedaan met een vrije trap net buiten de 16 meter. De slotfase was erg boeiend. Beide ploegen gingen vol op de aanval en het was wachten wie de beslissende goal zou maken. SVO kreeg nog twee dotten van kansen maar de paal en lat lagen in de weg. Helaas was de arbiter alweer de spelbreker door in de 80ste minuut een onnodige rode kaart te trekken voor SVO waardoor het spel dood kwam te liggen en de eindstand op 2-2 bleef steken.

Volgend weekend speelt SVO uit bij v.v Roodenburg.

Opstelling SVO : Tim Wigchers, Walther van Ettinger, Michel Drenth, Arjen van Santen, Michael Jongejan, Jasper van Vliegen, Dave Elderhorst, Timothy van Leeuwen, Melvin Sie, Mark van Domburgh en Jeffrey van Dokkum.

Coach : Fred van Dokkum.

Verslag : Rewin Hoeblal