fc zoetermeer 3Afgelopen zondag moest FC Zoetermeer thuis aantreden tegen hekkensluiter ASW uit Waddinxveen in de 3de klasse C. FCZ had bij winst nog een kleine kans om mee te kunnen doen in de titelstrijd. Er moest dan ook worden gewonnen.

Afgelopen zondag moest FCZ thuis aantreden tegen hekkensluiter ASW uit Waddinxveen in de 3de klasse C. Bij winst zou FCZ nog een kleine kans behouden om mee te kunnen doen in de titelstrijd. Er moest dan ook gewonnen worden. FCZ begon erg matig aan de wedstrijd . Het eerste half uur viel dan ook (op een paar kleine kansjes na) weinig te beleven. Een te laag tempo zorgde voornamelijk voor stilstaand voetbal van beide kanten. Na een half uur klungelen kwam FCZ beetje in zijn spel en begon zowaar de overhand te krijgen. In de 35ste minuut kwam spits Robin Verhagen na geklungel van ASW vrij voor de keeper te staan en schoot in eerste instantie tegen de keeper aan. Maar in de rebound maakte hij alsnog beheerst de 1-0 . In de 40ste minuut kwam ASW langszij door een schitterend afstandsschot van ruim 20 meter in de kruising (1-1). Ruststand 1-1.

De 2de helft begon als de eerste. Weinig tempo bij FCZ zorgde dat hekkensluiter ASW kansen ging ruiken. De 2de helft kabbelde voort en stevende af op een gelijkspel. Tot in de 80ste minuut plots vanuit een corner de bal op het hoofd van een ASW speler belandde en doelman Rodger Takken de bal in het net zag vliegen (1-2). FCZ ging vol op de aanval spelen om de gelijkmaker te kunnen maken en gaf achterin erg veel ruimte weg. ASW maakte daar dankbaar gebruik van. Vijf minuten na de 1-2 speelde ASW een perfecte counter uit en scoorde ook nog de 1-3 . De drama was compleet voor FZC : verliezen van de hekkensluiter en ook nog eens afhaken in de titelstrijd. FCZ zal nu zijn focus moeten zetten op de nacompetitie. Al met al een trieste zondagmiddag voor FCZ.

Volgend weekend speelt FCZ uit bij v.v Haastrecht.

Opstelling van trainer Chris Telling : Rodger Takken, Justin de Jongh, Steven de Jongh, Yannick Nyanor, Michael Oudshoorn, Robert Versteegh, Robin Verhagen, Nicky Jenner, Chris Rog, Ricardo Rosario Lopes Landin en Jessy Nauman .

Verslag : Rewin Hoeblal