Foto B

Maurits Remmen (2e van rechts) met het brons

Afgelopen weekend vonden in Breda de Nederlandse Jeugdkampioenschappen Schermen plaats. De jeugd van Zaal Kardolus scoorde hierbij goed.  Met het brons voor Maurits en de 6e plaats voor Marissa toonden de coaches Olaf Kardolus en Stéphane Ganeff, zelf oud-Olympiërs, zich tevreden.
Zondag waren de Benjamins op degen aan de beurt. Zaal Kardolus werd daarbij vertegenwoordigd door Marissa ven Beek en Maurits Remmen, die de afgelopen weken al toonden goed in vorm te zijn. In de voorronde won Maurits vier van de vijf partijen en plaatste zich daardoor keurig als vijfde op het tableau van 18 schermers.
Na de eerste eliminatiepartij tegen Quinten Watjer (Almere) met overmacht gewonnen te hebben, beslechtte hij de volgende tegen Michael Dijkstra (Tréville) met 10-7 en bereikte zo de halve finale. Daar trof hij zijn eeuwige rivaal Jesse Pieper (AEW), die hij in de voorronde nog had weten te verslaan. In een spannende, lang gelijk opgaande strijd verloor Maurits uiteindelijk (10-7) en moest genoegen nemen met een overigens prachtige 3e plaats samen met Alec Erdridge (AEW). Jesse verloor vervolgens van Daan Warreman (Robbschermen), die de nieuwe Nederlands kampioen werd.
Marissa was in de poule goed op dreef. Met 4 gewonnen partijen eindigde zij als 5e in het tussenklassement. In de eerste eliminatiewedstrijd tegen de Alphense Klaartje Kardol had zij goede kans om te winnen, maar verloor uiteindelijk toch nog met 10-8 en werd mooi 6e op haar eerste NJK.

Foto A Foto C

 

Foto's: Monique van Beek en Maarten-Pieter Remmen

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-