Voetbal - FC Zoetermeer moest het zondag 22 mei thuis opnemen tegen Concordia uit Delft. Inzet was promotie/degradatie in de nacompetitie. In de 25ste minuut kwamen de Zoetermeerders op voorsprong. Tot de 60ste minuut ging het gelijk op qua kansen. Helaas konden zij de voorsprong niet vasthouden. Donderdag 26 mei is de return in Delft.

Eindelijk stond er weer eens een een echte wedstrijd op het programma voor FCZ. Na het behalen van de eerste periode, al vroeg in het seizoen en de laatste weken spelen om de knikkers (FCZ wist al een paar weken dat het geen kampioen meer zou worden), was dit de wedstrijd waar het om ging.

FCZ begon de wedstrijd erg sterk. Al na 25 minuten spelen stond FCZ al op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap werd keurig binnen geknikt door Roald Houterman. FCZ bleef tot aan de rust goed en verzorgd voetbal spelen, maar kon helaas de score niet uitbreiden.

fc zoetermeer 2

2e helft

De 2de helft ging tot de 60ste minuut gelijk op, met een paar grote kansen voor beide teams. Vanaf de 60ste minuut werd de wedstrijd ook steeds harder en de arbiter strooide dan ook met de gele kaarten. Een moment van onoplettendheid van FCZ zorgde meteen voor de gelijkmaker (min 70). Een goede voorzet van links zorgde ervoor dat de spits van Concordia helemaal vrij kon inkoppen. Helaas voor FCZ kreeg het 1 minuut na de gelijkmaker een rode kaart (doorgebroken speler ). Met de returnwedstrijd in het achterhoofd schakelde FCZ terug naar countervoetbal, zodat er in elk geval niet verloren zou worden.

Slecht plan, want Concordia denderde vanaf dat moment over FCZ heen. In de 80ste minuut speelde Concordia knap de defensie van FCZ stuk en de 1-2 was een feit. FCZ gaf niet op, maar was gewoon kansloos met tien man. Helaas voor FCZ kreeg het ook nog eens in de laatste minuut de 1-3 om de oren, waardoor de return van aanstaande donderdag werd erg lastig zal gaan worden. Maar je weet het maar nooit.

De return zal komende donderdag plaatsvinden op het terrein van Concordia in Delft.

Verslag : Rewin Hoeblal.