20160625 1320522Voor de Zoetermeerse schermclub Zaal Kardolus was de laatste wedstrijd om de Gerda-Kardolus-Rolving Trofee afgelopen zaterdag zeer succesvol. Maar liefst 6 pupillen van maître Kardolus namen een plek in op het erepodium. Een mooie score op 21 deelnemers, uit het hele land afkomstig.

Frederik Remmen werd tweede in de jongste categorie Kuikens (2006-2007), Sacha Waaijer derde. In de categorie Benjamins (2004-2005) waren de beste vier afkomstig van zaal Kardolus. Maître Kardolus: “De finale partij tussen de beste twee, Maurits Remmen en Marissa van Beek, was geweldig spannend. Dame en heer wilden niet voor elkaar onder doen. Marissa won onder luid applaus de titel en Maurits werd eervol tweede.” Kimon Plaisier werd derde en Thijme Jonckers eindigde op de vierde plaats. Het wapen was degen, jongens en meisjes schermden gemengd.

Deze nationale competitie is opgedragen aan mevrouw Kardolus. Zij overleed in 2010 en was ruim 50 jaar actief in de schermsport. Maître Kasper Kardolus, zijn drie zoons en dochter zijn allen nog actief betrokken bij de schermschool. Lezers die nieuwsgierig zijn geworden naar de schermsport, zijn welkom voor een proefles.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-