Op het NK karate in Sporthal de Oosterpoort heeft karateclub Tomo no Kai vijftien prijzen bemachtigd op de technische onderdelen Kata en Tanto Dori. Vijftien van de twintig deelnemers vielen in de prijzen. Voor deze 'thuiswedstrijd' waren de deelnemers extra gemotiveerd.

 

tomo 4 
 Tomo no Kai selectie met coach Peter Zaal (geheel rechts)

 

Het wedstrijdteam van Tomo no Kai is erg breed. Van de jongste karateka van 9 jaar tot aan de masters (+35 jaar) waren zij goed getraind en top gemotiveerd naar het NK gegaan. Voor dit team is het NK de laatste stap naar het EK Wado karate dat later dit jaar in Rotterdam zal worden gehouden. De junioren beten het spits af met het onderdeel Tanto Dori. Dit is een vorm waar teams van twee deelnemers twee vastgestelde aanvallen met een mes moeten laten zien. Voor de junioren is dit een nieuw onderdeel. Het team Jeremy-Matthijs was de afgelopen maanden nog niet opgewassen tegen het team van clubgenoten Inge-Marjolein en Lindsay-Roy. Door hun sterk optreden, wisten zij voor het eerst de andere teams voor te blijven. "Het ging super goed en we hebben nooit verwacht dat we Nederlands kampioen zouden worden," zo zeiden de jongens van 12 en 13 jaar toen zij de mat af kwamen.

Voor team Lindsay-Roy was er zilver en brons voor Inge-Marjolein. Het team Carolien-Serena traint korter dan de andere teams maar wist beslag te leggen op de vierde plaats. De teams Lindsay-Roy en Inge-Marjolein hebben met deze podiumplaatsen hun deelname op het komende EK veiliggesteld. Dit ook voor het senioren team Shanna-Anoeska die zilver haalde.

 

 tomo 1 tomo 2 
 Kata is gevechtsvorm waar techniek voorop staat  3x prijs bij Tanto Dori

 

Kata (vaste vorm)

In de discipline kata, vaste vorm, kwamen de Zoetermeerders goed uit de verf. Het team van Tomo no Kai maakt deel uit van de Nederlandse Wado kernploeg en zagen dit toernooi als een echte graadmeter voor het EK. De deelnemers lieten hun beste vorm zien en moesten zo zien te winnen van een directe tegenstander. Diwesh Bhoera wist met een ijzersterk optreden het goud te pakken bij de categorie jongens 8/9 jaar. Marjolein de Heer deed dit bij de meisjes 15/15 jaar. Ook leraar Mark Neijssel behaalde goud.

Zilver was er voor: Shanna de Bruijn, Roy Dukker, Inge Zevenbergen en Rita Soutendijk

Brons behaalden: Sem Raunegger, Anoeska Suijker, Lindsay Sinniah en Martha Pelkman

 

tomo 3

 Goud voor Diwesh Bhoera

 

Nu rust en dan knallen

Coach Peter Zaal van Tomo no Kai stond met veel plezier te kijken hoe de prijzen in ontvangst werden genomen. "Dit is waar we naartoe gewerkt hebben. In de sport weet je nooit of je harde werken ook resultaat brengt. Nou dat heeft het vandaag zeker gedaan. Wij gaan dat nu met het team vieren en dan nemen we wat meer rust. Na de vakantie gaan we knallen op het EK, dat weet ik zeker".

 

Foto's: Deiram Bhoera

 

-advertenties-

-goede doel-