image2Het G-hockeyteam van de Zoetermeerse hockeyclub MHCZ heeft goud gehaald op de Special Olympics in Nijmegen, afgelopen weekend. Na een bloedstollende strijd in de poule van sterke teams, eindigden de teams van Almere en Zoetermeer precies gelijk, en moest de beslissing voor Goud of Zilver vallen met het nemen van shoot-outs. Daarin had Zoetermeer de betere score, en won dus het goud!


Het G-hockey voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking, is 23 jaar geleden in Zoetermeer begonnen, als eerste hockeyvereniging in het land. Inmiddels is het booming, zijn er wel 80 verenigingen in Nederland met een G-hockey-afdeling, en wordt er regionale en landelijke competitie gehouden. Van de B-poule in deze landelijke competie is Zoetermeer dit jaar ook kampioen geworden.
De Special Olympics is een groot nationaal sportevenement, dat iedere twee jaar wordt gehouden.
De opening van de Special Olympics vond plaats in het Goffert Stadion en werd afgesloten met een optreden van Frans Bauer. In 18 verschillende sporten op diverse locaties werd gestreden voor de eremedailles. Over 2 jaar zal de volgende editie zijn in Doetinchem en Winterswijk.

-advertenties-

-goede doel-