dsc06089 1

Kiwanis Zoetermeer organiseert op zondag 11 september 2016 voor de tweede keer de Kiwanis MTB-tocht om geld op te halen voor Leergeld. De MTB-tocht start tussen 10.00 en 11.00 uur bij het clubhuis van Toervereniging Zoetermeer ’77 aan de Buytenparklaan 9b in Zoetermeer.

Net zoals vorig jaar wordt deze voor onze provincie unieke MTB-tocht door wethouder Taco Kuiper officieel geopend. De deelname bedraagt € 5,- per persoon. De Kiwanis MTB-tocht is een afwisselende tocht van 24 of 48 kilometer door het Buytenpark en Wijk en Wouden. Zowel voor de beginnende als voor de gevorderde mountainbiker is dit een uitdaging. Voor de jeugd is er een speciale route die wordt begeleid door leden van fietsvereniging TVZ’77. De tocht kan dus gereden worden met het hele gezin.

De deelnemers fietsen voor kinderen die om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. De Kiwanis MTB-tocht wordt georganiseerd om dit voor kinderen wel mogelijk te maken. Leergeld is een stichting die werkt volgens het ‘local voor local’ principe. Zij richt zich op ouders en verzorgers van schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Zonder de hulp van Leergeld kunnen veel kinderen niet meedoen aan activiteiten op het gebied van sport, cultuur en educatie.

 

-advertenties-

-goede doel-